Kort om mig

 
 

Född 1947, uppväxt på Hisingen i Göteborg. Och dessutom i en ”familjeägd möbelaffär”. Av detta skäl har jag arbetat med möbler hela livet. Både som möbelhandlare (detaljist) och möbelproducent. Detaljisttiden från 60-tal, i s.k. fristående möbelaffär, som sedermera övergick till en kedjebutik.


Öppnade Sveriges första Mio-profilerade butik 1983, på Hisingen.


Efter 6 år med möbler för offentlig miljö samt en parallell tvåårig period när jag drev en utbildningsverksamhet, började jag 1993 producera soffor i Sverige. Det övergick till en utökad produktion av soffor, matbord, stolar och framförallt förvaringsmöbler, som flyttades till Litauen under första tiden av 2000-talet.


Detta drevs i bolaget LIB AB (www.lib.se) vilkas produkter jag i stort sett har ritat samtliga. Och producerat. LIB såldes sommaren 2014.

                                                                                               Bild till höger från 1975

Karikatyrteckningen av mig, på frontsidan, är tecknad i en restaurang i Las Palmas, på Gran Canaria, i januari 1971. Tecknaren heter Bergström. Den har jag lite på skoj som mitt signum.


Sidan uppdateras kontinuerligt // Gunnar

I april 1975 träffade jag Yvonne. Hon har varit min fullkomligt fantastiska livskamrat under 39 år. Vi gifte oss 1978, efter att vi båda förmodligen hade ”gjort vårt” i utelivet. Det var dags för stabilisering. Och jag visste att jag hade hittat rätt kvinna.


Vårt första barn Amy kom i juli 1984 och John gjorde entré i maj 1986.


I juli 2014 var tragedin ett faktum, Yvonne avled i cancer efter 9 månaders konstaterad sjukdom. Hennes minnessida finns här: www.yvonne.lundh.se  och innehåller naturligtvis även mycket av mitt liv.


Ett barnbarn har nu berikat mitt liv, Sebastian föddes i september 2014.


Berikar mitt liv gör också en stor vänskapskrets. Somliga sedan ungdomen, en del har kommit till som grannar, många är från mitt yrkesliv och ett flertal också från mitt stora intresse - humanismen.


Jag är sedan 80-talet medlem i Humanisterna, en livssynsförening som sätter människan i centrum och avvisar religiösa förklaringar. Därmed är jag uttalad ateist också, något mina vänner är väl medvetna om.


Skall jag sammanfatta mina intressen och aktiviteter, så handlar det om en mix i en underlig blandning av Möbler - Musik - Mallorca - Humanism.